HOLLANDS KROON - Bij de start van de competitie in de 3e Klasse A hebben de regionale ploegen wisselend gepresteerd. ZAP begon met een knappe zege in Enkhuizen, maar DWOW en Kleine Sluis gingen op eigen veld onderuit.

De meeste doelpunten vielen in het duel tussen Kleine Sluis en Grasshoppers. Onder een stralende najaarszon kon het publiek genieten van een enerverend duel waarin Kleine Sluis prima begon. Via Helder van der Eng en Kjell Zoer kwam men op een 2-0 voorsprong, maar met de rust had Grasshoppers dat volledig omgedraaid: 2-4.

Na de rust deed Billy Ray Zwart weer wat terug, maar acht minuten voor tijd maakte Jesper Rood zijn derde van de middag en schonk daarmee de gasten de winst. Daar deed ook een late tweede treffer van Zwart niets aan af: 4-5.

DWOW kwam er in het thuisduel tegen promovendus De Valken totaal niet aan te pas en ging na een 0-1 ruststand met 0-6 onderuit. De gasten waren met name in de tweede helft heer en meester en liepen zodoende over de Wieringers heen.

ZAP pakte wel de volle buit op bezoek bij SV Enkhuizen. Kort voor rust werd het duel beslist met twee goals in kort tidsbestek van David Albert en Chiel Wijnker.

Programma 29-09