WIERINGERWERF - Het is hekkensluiter DWOW niet gelukt om te stunten tegen koploper ZAP, al bood de thuisploeg lang prima tegenstand. De toch al op schot zijnde Finn van Dam maakte uiteindelijk het verschil voor de ploeg uit Breezand: 1-4.

Voor aanvang van het duel had Van Dam al zeven keer gescoord in vier duels en ook in Wieringerwerf opende de aanvalsleider van ZAP de score. Die had bij rust al hoger kunnen zijn ware het niet dat Dylann Kuiper een strfaschop miste na een handsbal.

Tot ieders verrassing kwam DWOW kort na rust op gelijke hoogte via invaller Kees Lont en men mocht daarna nog enige tijd hoop houden op een stuntje, mede door goed keeperswerk van Bryan Vogelzang. Toch moest hij in de slotfase nog tweemaal capituleren op Finn van Dam die zijn seizoenstotaal zodoende op tien bracht. Job Dietvors zorgde met de mooiste goal van de middag uiteindelijk voor de 1-4.

Kleine Sluis
Kleine Sluis bleef in de thuiswedstrijd tegen VVW op een gelijkspel steken. Kort voor de rust opende Jaap Geerligs de score namens de thuisploeg, maar Jurre Woudenberg maate net zo snel gelijk. De 1-1 bleek ook de eindstand.