BREEZAND - ZAP heeft ook zijn tweede competitewedstrijd in winst weten om te zetten. Na de zege in Enkhuizen (0-2) wist men zondag op eigen veld met ruime cijfers van Spartanen te winnen. Finn van Dam kroonde zich met vier treffers tot man van de wedstrijd in het met 5-1 gewonnen duel.

De ploeg van trainer Hans de Koning had de wedstrijd feitelijk bij rust al beslist en dat was niet alleen de verdienste van Van Dam. De afstandspegel waarmee Nick Broersen ZAP op voorsprong bracht mocht er al zijn en kort hierna kon Van Dam zijn eerste van de middag maken na goed voorbereidend werk van Dylann Kuiper.. Kort voor de rust was Bram Langelaan vervolgens belangrijk bij de tweede goal van Van Dam.

Kort na de rust mocht Spartanen hopen op een come-back toen Darryl Osborne iets terugdeed, maar het werd uiteindelijk de wedstrijd van Finn van Dam die nadien nog tweemaal scoorde en zo de eindstand op 5-1 bepaalde.

ZAP gaat komende zondag op bezoek bij St. George in Spierdijk.