'T VELD - De handbalsters van JuRo Unirek/VZV hebben de achterstand op koploper VOC zien oplopen tot vier punten. De ploeg van coach Edwin Janssen stonden tegen de Amsterdammers bij rust nog op een comfortabele voorsprong, maar moesten na een matige tweede helft het onderspit delven: 28-30.

Na het Europese succes in Bosnië alwaar de derde ronde van de EHF-cup werd bereikt leek de Veldtemer ploeg gretig om eigen huis de Amsterdammers pijn te doen. VOC nam in de openingsfase even een voorsprong, maar bij 6-5 kwam VZV voor het eerst op voorsprong en deze liep gedurende de eerste helft alleen maar verder op. Mede dankzij de schotkracht van Esma Staal en uitstekend keeperswerk van Anne de Boer stond VZV bij rust dan ook op een comfortabele 17-12 voorsprong.

Ook na de rust leek er niets aan de hand voor de thuisploeg toen de voorsprong zelfs werd uitgebouwd tot zeven punten, maar hierna ging er veel mis. VZV toonde ineens niet meer de killersmentaliteit voor het doel van de tegenstander en werd steeds slordiger in de verdediging. VOC kwam zodoende beetje bij beetje dchterbij en met nog een klein kwartier op de klok zelfs op voorsprong. Deze tik kwam VZV niet meer te boven en de teleurstelling was dan ook groot toen bij 28-30 de zoemer voor het laatst ging.

VZV DS1 speelt op 2 november weer thuis in de Noord-Hollandse derby tegen SEW.

VZV - VOC 28-30 (17-12)

Doelpunten VZV: Staal 7, Buter (5), Van den Hoek (5), Eeken (3), Van der Geest (2), Kruijer 2, Hölscher (1), Jongejan (1), Schop (1), Van Splunter (1).