KWINTSHEUL - De handbalsters van VZV zijn het seizoen in de eredivisie begonnen met een nipte nederlaag op bezoek bij Quintus.

De ploeg van trainer Edwin Janssen is nog niet compleet en kan ook niet meer beschikken over Jane Kramer die haar loopbaan wegens langdurig blessureled beëindigde. In Kwintsheul werd het een spannende wedstrijd waarbij VZV in de eerste helft zelfs een voorsprong van vier punten nam, mede door de schotkracht van Lisa Hölscher en Pien van der Geest, respectievelijk goed voor zes en vijf goals in dit duel. Quintus kwam voor rust sterk terug en zodoende ging men de rust in met 14-15.

Ook na de pazue was het een verbeten strijd waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden en het kwartje beide kanten op kon vallen. Met keepster Lois van Ruijven als uitblinkster aan Quintus-zijde zat het VZV echter niet mee en kwam men aan het eind net te kort: 26-25.

Komende zaterdag speelt VZV de eerste thuiswedstrijd als men DSVD ontvangt.