KRIVAJA - De handbalsters van JuRo Unirek/VZV hebben een flinke stap gezet richting de derde ronde van de EHF Cup. De ploeg van coach Edwin Janssen won het eerste duel van het tweeluik met het Bosnische ZRK Krivaja met 25-35. Zaterdagavond staat het tweede duel op het programma.


De ploeg uit 't Veld domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en nam al snel een voorsprong van vier punten (3-7). Die voorsprong werd gedurende het vervolg van de wedstrijd niet veel hoger en uiteindelijk ging VZV met een 11-16 voorsprong rusten.

Na de pauze nam VZV wel afstand met name dankzij de schotkracht van Meike van Splunter en Anna Buter, in dit duel goed voor respectievelijk negen en zeven treffers. Op een gegeven moment was de voorsprong zelfs dertien treffers waarna de Bosniërs nog even tegenstribbelden, mar zich uiteindelijk met 25-35 gewonnen moesten geven.

Doelpunten VZV: Van Splunter 9, Buter 7, Kruijer 4, Eeken 3, Van der Geest (2), Van den Hoek (2), Kolken (2), Schop (2), Van Giersbergen (1), Hölscher (1), Jongejan (1), Kuilboer (1).