'T VELD - Drie dagen na het winnende tweeluik in Bosnië tegen ZVK Krivaja hebben de handbalsters van JuRo/Unirek/VZV de draad weer opgepakt in de vaderlandse eredivisie met een 38-26 zege op Kwiek. De ploeg van coach Edwin Janssen nam na de rust afstand van de gasten uit Raalte.

Mogelijk zat de Europese reis nog in de benen, want het lukte VZV in de eerste helft maar niet om echt afstand te nemen van de nog puntloze Overijsselse ploeg. De voorsprong bij rust was dan ook miniem: 16-15.

Na de pauze bleek men wel warm gedraaid en liep de thuisploeg binnen een mum van tijd uit naar een voorsprong van acht punten. Wederom met dank aan de schotkracht van Meike van Splunter, die in beide duels in Bosnië al de topschutter was, en in deze wedstrijd ook acht maal doel trof. Een zelfde aantal doelpunten scoorde ook Meike Kruijer en mede daardoor was het verschil bij de laatste zoemer zelfs twaalf punten verschil.

VZV, dat nu met zes punten uit vier wedstrijden vierde staat is komend weekend vrij en speelt volgende week weer op een doordeweekse dag (donderdag 17 oktober) als koploper VOC op bezoek komt.

VZV - Kwiek 38-26 (16-15)

Doelpunten: Kruijer (8), Van Splunter (8), Staal (6), Van der Geest (4), Buter (3), Eeken (2), Schop 2, Van Giersbergen (1), Van den Hoek (1), Hölscher (1), Jongejan (1), Kolken (1).