WAARLAND - Voor Con Zelo en Winkel is de kop er af in de vierde klasse A. Enkele dagen eerder dan gepland trapten zij de competitie af en dat leverde de gasten uit Winkel drie punten op: 0-2.

Op verzoek van Winkel, en in verband met het naderende bloemencorso aldaar werd het duel vooruit geschoven. In Waarland bleek dat beide ploegen, die vorig jaar tot in de play-offs meededen voor promotie, maar uiteindelijk met lege handen bleven, weinig voor elkaar onder deden. Winkel had weliswaar het meeste balbezit, maar voor beide teams was het vooral aftasten en echt grote kansen ontstonden dan ook niet.

Na de rust was dat anders want al snel kreeg de thuisploeg van trainer Larbi Loukou een levensgrote kans via Sil Nolten, maar doelman Kaj Tensen wist te redden. Daarna was het vooral de ploeg van de op het oude nest teruggekeerde Marco Kuut die het initiatief nam. Con Zelo-keeper Dave Zutt had ook een paar puike reddingen in huis, maar moest in de 70e minuut toch capituleren toen een voorzet van Jeroen Smit door Ted Schaap tegen de touwen werd gekopt. Con Zelo probeerde het nog met een offensief, maar Tensen hield zijn doel schoon, ook bij een goede kans van invaller Levi Hoogendorp. Het betere Winkel pakte uiteindelijk verdiend de volle buit toen aanvoerder Chris Ursem op fraaie wijze in de blessuretijd de 0-2 liet aantekenen.