HOLLANDS KROON - In de derde klasse A is ZAP na drie wedstrijden de koploper. De ploeg van Hans de Koning won zondag met 2-3 bij St. George. Winst was er ook voor Kleine Sluis, maar DWOW is na de derde nederlaag op rij gedeeld hekkensluiter.


ZAP beleefde zeker geen makkelijke middag in Spierdijk waar St. George op voorsprong kwam. Finn van Dam, vorige week al vier keer trefzeker, was echter ook nu belangrijk en scoorde voor de rust tweemaal terwijl tussendoor ook David Albert het net wist te vinden. ZAP vergat daarna afstand te nemen, waardoor het in het laatste kwartier nog even spannend werd na de 2-3, maar de equipe van De Koning trok de punten over de streep.

Ook Kleine Sluis won met miniem verschil. Tegen De Valken eindigde het in 1-0 door een doelpunt van Billy Ray Zwart op aanngeven van uitblinker Jaap Geerligs. De Valken bood daarna pittig weerstand, maar dat verzet was gebroken na een direct rode kaart van Van de Beek na een harde tackle.

DWOW wacht nog steeds op de eerste punten en ging ditmaal in eigen huis in een doelpuntrijk duel onderuit tegen VVW. Na een 1-2 ruststand werd het 3-5 voor de gasten uit Wervershoof. Brandsma (2x) en Van Oers scoorden voor de thuisploeg waarbij Quinten het eind niet haalde na twee gele kaarten.

Programma 13-10:

ZAP - FC Den Helder
DWB - Kleine Sluis
Schagen United - DWOW